Overlastbestrijding met roofvogels

Last van meeuwen, opdringerige kraaien of spelen verwilderde duiven jou parten? Deze dieren zijn hun natuurlijke habitat grotendeels kwijt en daarom zoeken ze andere oorden op. Helaas is dit soms jouw bedrijf, gemeente of thuis. Best lastig.

Je kan dit probleem op verschillende manieren oplossen. De meest ecologisch verantwoorde en gepaste oplossing is het inzetten van de natuurlijke vijand van de meeuwen, kraaien of duiven: de roofvogel.

Falconers@Work - duiven
Falconers@Work - Pim met Tinkerbell

Pim met zijn slechtvalk Tinkerbell op het stort van Antwerpen.

Door de dreiging van een natuurlijke vijand zoeken de vogels die overlast veroorzaken liever andere oorden op. Het is wel belangrijk om dit frequent te doen. Van éénmaal aan overlastbestrijding te doen, is het probleem jammer genoeg niet opgelost.

Een goedkopere oplossing dan het vangen & vergassen van de dieren én uiteraard een pak diervriendelijker, wat in tijden van duurzame marketing toch een troef is voor je bedrijfs-/stadscommunicatie.

Soms volstaan roofvogels alleen niet om jouw probleem volledig op te lossen. Daarom bieden we jou aanvullend vogelafweersystemen aan.

 

 

 

 

Met meer dan 20 jaar aan ervaring op de teller, ook met overlastbestrijding, is Falconers@Work dé Belgische referentie om met roofvogels op een ecologisch verantwoorde manier duiven, kraaien en meeuwen te verjagen.

Falconers@Work rekent onder andere Total, Audi, Jan De Nul en de Hooge Maey in Antwerpen tot hun tevreden klanten.

Bekijk hieronder een interessante video van hoe roofvogels worden ingezet op een stortplaats in Antwerpen.