Falconers@Work - Woestijnbuizerd in vlucht

Ontdek de Falconer’s Journey naar het mythische Schotland

Op zoek naar een unieke ervaring voor je volgende reis? Wel, wat dacht je van een reis naar Schotland? Het mystieke landschap leent zich perfect voor de jacht met roofvogels. Een ervaring die je zonder enige twijfel lang zal bijblijven.

UNESCO-werelderfgoed word je niet voor niets. De valkerij is al eeuwenlang één van de meest begeesterende jachtsporten ter wereld.

 

 

 

 

 

Een 5-daags avontuur om nooit te vergeten

Tijdens deze vijf dagen beleef je de meest nobele sport ter wereld, de valkerij.
Je leert de verschillende jachttechnieken aan, hoe je moet omgaan met roofvogels en we doorlopen het hele jachtproces met jou: van het jagen en het vangen van het wild tot het bereiden van een overheerlijke maaltijd tijdens onze kookworkshop.

Dag 1: Kennismaking met de valkerij

In de voormiddag maak je kennis met je medereizigers en de sterren van je reis: de roofvogels. Na de middag wordt het programma aan je voorgesteld en krijg je een 3-uur durende workshop van de meester valkeniers. Zo leer je de verschillende valkerijtechnieken, krijg je een eigen valkeniershandschoen en maak je je eerste contact met de roofvogels. Spannend…

 

 

 

 

 

Het verblijf: Dougarie Estate

Dougarie Estate is gelegen in het midden van de Schotse Highlands en biedt een oppervlakte van zo’n 101 km2 aan.

Ideaal voor de echte natuurliefhebber.

Je verblijft 5 dagen lang op Arran, een prachtig eiland aan de westkust van Schotland.
Isle of Arran ofwel “Schotland in ‘t klein” is een pittoresk eiland dat alle troeven van Schotland aanbiedt. Ondermeer een 104 kilometer lange wandelroute langs de dramatische kustlijn met passages in het binnenland. Maar ook de mythische Schotse Highlands met hun al even legendarische Highland Games, een historisch kasteel met erfgoedmuseum en een whisky distilleerderij vormen slechts een paar van de vele hoogtepunten die dit eiland te bieden heeft.

Falconers@Work - Arran

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

De data zijn pas definitief vanaf we voldoende deelnemers hebben.

De groep bestaat uit maximum 12 deelnemers.

De voertaal is Nederlands, maar we praten ook vlot Engels en Frans.

Verblijf vol pension, persoonlijke handschoen, workshops, jagen met roofvogels, huur van de jachtgronden, foto safari, kleine Highland games en de kookworkshop.

Transport en alle extra’s zoals extra consumptie van alcohol, optionele activiteiten tijdens vrije momenten en (plaatselijk) vervoer.

Je kan perfect deelnemen als single-reiziger. De kamers worden verdeeld naar het geslacht van de deelnemers. Wil je echt alleen op een kamer liggen dan rekenen we wel een supplement aan.

Neen, je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de accommodatie. Natuurlijk zijn wij altijd bereid om je te helpen indien nodig.

Momenteel is het nog niet nodig om een visum aan te vragen voor Engeland of Schotland. Consulteer steeds de site van Buitenlandse Zaken voor updates.

We raden streng aan om in orde te zijn met de Tetanus vaccinatie, aangezien je met wilde dieren werkt. Raadpleeg uw arts voor verdere informatie.

Het is vol pension dus eigenlijk zo goed als niet. Er zijn cashautomaten op het eiland dus je kan altijd extra centjes afhalen indien nodig. Ook de optionele activiteiten kunnen met debet- en kredietkaart betaald worden.

Er kan altijd een extra dag bij ons geboekt worden. Je kan dus op maandag toekomen (een dag vroeger) of tot zondag blijven (een dag langer). Prijs van een extra nacht is op aanvraag. Als je nog langer wil blijven dan boek je rechtstreeks bij Dougarie Estate.

Avontuurlijk en natuurbewust! Je moet openstaan voor iets wat je nog nooit gedaan hebt, met respect voor Moeder Natuur en alles wat zij ons te bieden heeft.

Gezellig zijn, open staan voor nieuwe dingen te leren, instructies opvolgen, vertrouwen hebben in mens en dier.

In Dougarie Estate slapen we in Twin en Double rooms. Vijf daarvan zijn met en-suite badkamer. Moest de groep er voor open staan kunnen we ook in tenten overnachten. De prijs hiervan is op aanvraag.

Wij nemen ons mama mee, chef Chrisje, die heerlijk zal koken voor de deelnemers. Moest je allergieën hebben dan houdt zij hier graag rekening mee! Dit moet wel bij boeking vermeld worden.

Genoeg (waterdichte) kleding - liefst in natuurkleuren, laarzen, outdoor schoenen, adapters voor in het stopcontact, extra consumptie sterke drank, moed en enthousiasme 🙂 

Naam, adres, geslacht, e-mail, telefoonnummer, ziektes, invaliditeit, en voedingsallergieën.