(H)Owling at the moonlight

Tijdelijk niet beschikbaar omwille van Corona.

(H)Owling at the moonlight

Begeleid jij een uil tijdens een vlucht onder het fonkelend maanlicht?

We verwelkomen je met een warm, vers kopje koffie en geven je een theoretische basis over de verschillende uilen, hoe in interactie te gaan met de dieren en hoe jezelf en de roofvogel veilig te houden. Daarna is het tijd voor actie. Je neemt de handschoen op en gaat met je uil vliegen. Een beklijvende ervaring die je een prachtige herinnering om te koesteren oplevert.

Deze workshop organiseren is heel de winter (oktober-maart) mogelijk en duurt telkens van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Programma

Jouw winterse avond met de uilen in een notendop.

Valkeniers Pim & Cindy staan je met raad en daad bij gedurende de ganse avond. Deelnemen kan vanaf 10 jaar.

Onze andere workshops

Keuze tussen nog 2 verschillende workshops.

Proef van de valkerij

Je krijgt eerst een theoretische basis en leert wat technieken aan. Hierna neem je de handschoen en kom je oog in oog te staan met een roofvogel. Een beklijvende ervaring en perfecte eerste kennismaking voor jou met de ambacht van de valkerij. Zo proef je van de kick om een roofvogel aan te sturen en te laten uitvliegen & terugkeren.

The hunt opens when the sun sets

De zon gaat onder na een zwoele zomerdag & een prachtig kleurenpalet op de achtergrond in een groene omgeving vormt de perfecte setting voor jouw eerste ontmoeting met de roofvogels. Je krijgt eerst meer informatie over hoe met de vogels om te gaan. Daarna is het aan jou en ga je zelf met de roofvogels vliegen.