The hunt opens when the sun sets

Tijdelijk niet beschikbaar omwille van Corona.

The hunt opens when the sun sets

Ben jij klaar om zelf met een roofvogel te vliegen?

Je krijgt eerst een stevige, theoretische basis over de roofvogels, hoe je te gedragen wanneer je bij de dieren bent terwijl de zon ondergaat in een zomerse, groene setting. Je neemt de handschoen op en gaat zelf vliegen onder het prachtige kleurenpalet met je roofvogel. Een beklijvende ervaring die je nog zeer lang bijblijft.

Deze workshop organiseren is heel de zomer (april-september) mogelijk en duurt telkens van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Programma

Jouw zomerse avond met de roofvogels in een notendop.

Valkeniers Pim & Cindy staan je met raad en daad bij gedurende de ganse avond. Deelnemen kan vanaf 10 jaar.

Onze andere workshops

Keuze tussen nog 2 verschillende workshops.

Proef van de valkerij

Je krijgt eerst een theoretische basis en leert wat technieken aan. Hierna neem je de handschoen en kom je oog in oog te staan met een roofvogel. Een beklijvende ervaring en perfecte eerste kennismaking voor jou met de ambacht van de valkerij. Zo proef je van de kick om een roofvogel aan te sturen en te laten uitvliegen & terugkeren.

(H)Owling at the moonlight

Het is vroeg donker en met het vertrek van de zomervogels naar warmere oorden hebben de uilen de lokale fauna & flora voor hen alleen. Je krijgt eerst een stukje theorie over veiligheid en hoe je correct met de dieren omgaat. Daarna sta je oog in oog met de uil en voor je het weet vliegt je uil van je handschoen naar het fonkelende maanlicht.