Workshops

De workshops zijn jammer genoeg tijdelijk niet beschikbaar omwille van Corona.

Workshops met roofvogels

Stroomt het valkeniersbloed door jouw aderen?

De valkenier. Een eeuwenoud beroep waarin mens en vogel harmoniseren en hun krachten bundelen. Kruip voor één dag/avond in de huid van een valkenier tijdens een workshop en ontdek hoe het voelt om met een roofvogel te werken.

Een ervaring die je hartslag ongetwijfeld de hoogte injaagt.

Onze workshops

Keuze tussen maar liefst 3 verschillende workshops.

Proef van de valkerij

Je krijgt eerst een theoretische basis en leert wat technieken aan. Hierna neem je de handschoen en kom je oog in oog te staan met een roofvogel. Een beklijvende ervaring en perfecte eerste kennismaking voor jou met de ambacht van de valkerij. Zo proef je van de kick om een roofvogel aan te sturen en te laten uitvliegen & terugkeren.

The hunt opens when the sun sets

De zon gaat onder na een zwoele zomerdag & een prachtig kleurenpalet op de achtergrond in een groene omgeving vormt de perfecte setting voor jouw eerste ontmoeting met de roofvogels. Je krijgt eerst meer informatie over hoe met de vogels om te gaan. Daarna is het aan jou en ga je zelf met de roofvogels vliegen.

(H)Owling at the moonlight

Het is vroeg donker en met het vertrek van de zomervogels naar warmere oorden hebben de uilen de lokale fauna & flora voor hen alleen. Je krijgt eerst een stukje theorie over veiligheid en hoe je correct met de dieren omgaat. Daarna sta je oog in oog met de uil en voor je het weet vliegt je uil van je handschoen naar het fonkelende maanlicht.