Over ons

Pim Clerens & Cindy Verheijen

Falconers@Work

Onze passie, ons beroep.

In de loop van de jaren ‘90 startte de 13-jarige Pim samen met zijn vader Hugo Clerens een valkeniersbedrijf. Pioniers in België die als voornaamste doelstelling hadden om de valkerij toegankelijk te maken voor iedereen, niet enkel voor de elite. 

Op 16-jarige leeftijd begon Pim op leercontract in het valkerijcentrum waar hij halftijds school liep en halftijds de ambacht van de valkerij kon ontdekken. Twee jaar later behaalde hij zijn diploma als valkenier en begon hij als zelfstandige binnen ‘De Valkeniersgilde’. Samen met zijn vader bood hij ecologische overlastbestrijding aan met roofvogels en educatieve roofvogeldemonstraties. Zo kreeg Pim ook de eer om voor de Koninklijke Familie een demonstratie te houden onder het goedkeurend oog van toenmalig Koning Albert II. 

In zijn jonge jaren kocht Pim ook zijn allereerste eigen roofvogel aan, Luna, een roodstaartbuizerd. Ze is ondertussen 29 jaar oud en verblijft nog steeds gezond & wel bij Pim. Tot op de dag van vandaag doen er zelfs nog steeds roofvogels van toen mee in de roofvogelshow, waaronder Cara de Kuifcaracara.

Eind de jaren ‘90, in 1999 om heel precies te zijn, vervoegde partner Cindy Verheijen het team van Falconers@Work. Pim kon tijdens een vakantie een opdracht in overlastbestrijding van duiven niet uitvoeren en vroeg Cindy om hem te vervangen. Ze was onmiddellijk gepassioneerd door deze prachtige ambacht. Met de liefde voor de valkenier kwam zo ook de liefde voor roofvogels.

In 2000 werd Falconers@Work officieel geboren. Tussen 2005 en 2010 waren Pim & Cindy actief als hoofdvalkeniers van safaripark de Beekse Bergen in Nederland . Vanaf 2010 verlegde de focus eerder op overlastbestrijding en werkte hij voor zeer grote bedrijven zoals Audi Brussel, Ford Brussel, Jan De Nul, Klina Brasschaat, Total Antwerpen & de haven van Zeebrugge en Gent.

Ecologisch toerisme is een zeer belangrijke trend waar Pim als natuurliefhebber zeer graag op inspeelt. In 2019 genoot een groep van 15 enthousiastelingen een fantastische valkeniersreis -De Falconer’s Journey- naar de mythische Highlands van Schotland, waar deze groep alles leerde over de valkerij en zelfs zelf met een roofvogel ging jagen! Back to the basics met het beoefenen van deze eeuwenoude ambacht.  Gewoonweg prachtig! Door corona zit dit project tijdelijk in de diepvries, maar Pim hoopt om dit snel terug te kunnen opstarten.

In 2020 viert Falconers@Work haar 20-jarig bestaan.

Onze diensten

Ecologisch, verantwoordelijk & effectief vogels verjagen.