Vogeloverlast

Verweren van duiven, meeuwen en kauwen / kraaien.

Falconers@Work

Last van verwilderde duiven, meeuwen en/of kraaien ?

Zelfs al bekijk je duiven, meeuwen, kraaien, kauwen,… in normale omstandigheden niet als “ongedierte”, toch kunnen ze -zeker indien ze in grote getallen aanwezig zijn- heel wat overlast veroorzaken. Door het lawaai, de geur van zure uitwerpselen op bv. jouw bouwproject, trekken ze ander ongedierte aan en brengen ze heel wat hinder en risico’s met zich mee. Hoe graag je dieren dan ook hebt, deze beesten zijn niet wenselijk op jouw bedrijf, bij jou thuis of in jouw gemeente. 

Falconers@Work heeft ruim 30 jaar ervaring in het ecologisch en discreet bestrijden van vogeloverlast en heeft haar ervaring door de jaren heen uitgebouwd dankzij verschillende, diverse projecten in België en Nederland.

Voor elke situatie een oplossing op maat

Methoden

Hoe lossen wij jouw probleem op?

Overlast van Vogels bestrijden met Vogelpinnen in Antwerpen & Brussel

Vogelpinnen

Het pinnensysteem, ofwel vogel- / duivenpinnen, bestaat uit elementen die zo onzichtbaar mogelijk op de ondergrond worden aangebracht en zo het landen en rusten van duiven verhinderen.

Overlast van Vogels bestrijden met Vogelnetten in Antwerpen & Brussel

Vogelnetten

Vogelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen, hangars, open opslagplaatsen en voorkomen nestelgedrag. Maar ook voor balkons kunnen deze netten een goede oplossing zijn.

Bird Blocker clipsysteem om Vogels onder Zonnepanelen te verweren

Bird Blocker

De clips van BirdBlocker onder je zonnepanelen zorgen ervoor dat elk hoekje en kantje wordt beschermd tegen vogels. Zo kunnen er geen duiven, kraaien of kauwen meer onder nestelen.

Overlast van Vogels bestrijden met Vogeldraad in Antwerpen & Brussel

Vogeldraad

Dit draadsysteem bestaat uit RVS-draden die vogels een onaangenaam (en onschadelijk) gevoel geven waardoor ze direct wegvliegen. Veelal toegepast op daken, dakranden maar ook vensterbanken.

Overlast van Vogels bestrijden met Pulssystemen of Shocksystemen in Antwerpen & Brussel

Puls / Shock

Een pulssysteem, bestaat uit een tweetal staven vlak bij elkaar. Wanneer er duiven of andere vogels landen, raken zijn poten beide staven en krijgen ze heel kleine stroomstootjes waardoor ze er niet meer landen.

Overlast van Vogels bestrijden met Laserstralen in Antwerpen & Brussel

Laserstralen

Dit toestel bestaat uit volautomatische laserbundel die zowel horizontaal als verticaal laserstralen doet bewegen. Deze stralen vinden vogels extreem vervelend. Zij zien het als een natuurlijke vijand waardoor ze verdwijnen.

Kies voor een professionele vogelwering

Overlastbestrijding: verjagen van duiven
Duiven
Overlastbestrijding: verjagen van meeuwen
Meeuwen
Overlastbestrijding: verjagen van kraaien
Kraaien
Overlastbestrijding: verjagen van kauwen
Kauwen
Overlastbestrijding: verjagen van eksters
Eksters
Hoe gaan wij te werk?

De leidraad om vogels te verjagen

Er zijn verschillende methodes om vogels weg te houden van je gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenwering systeem wordt aangebracht.

Het is essentieel om het juiste type vogelwering te kunnen kiezen. Met onze kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels maakt Falconers@Work een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar vogels neerstrijken en beslissen wij ook in functie van de grootte van de vogelpopulatie die aanwezig is.

Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen vogels.

1. Inspectie

Alles start met een plaatsbezoek waarbij we de basis voor jouw effectief preventieplan leggen. We brengen de kenmerken van het gebouw (ook rekening houdend met eventueel historische aspecten) in kaart, maar ook de grootte van de populatie om een gepaste oplossing te kunnen formuleren. Dit garandeert een efficiënt en duurzaam resultaat.

2. Service

Kort en bondig: wij lossen jouw probleem op. Steeds met respect voor mens, dier en natuur. En bovendien veilig. Het preventieplan dient als basis om de meest efficiënte oplossing te realiseren. Reken op de ervaring & expertise van Falconers@Work. We werken bovendien samen met een ruim netwerk van partners om een totaaloplossing te garanderen.

3. Opvolging

Ook na het uitvoeren van het preventieplan, reken je nog steeds op Falconers@Work. Je krijgt steeds 10 jaar garantie (gewone slijtage). Ook als er toch nog issues na het traject optreden, staan wij paraat om je verder te helpen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Referenties

Enkele van onze tevreden klanten.