Overlastbestrijding

Verweren van duiven, andere vogelsoorten en knaagdieren.

Falconers@Work

Last van meeuwen, opdringerige kraaien of storende duiven?

Zelf al bekijk je duiven, meeuwen, kraaien, kauwen,… in normale omstandigheden niet als “ongedierte”, toch kunnen ze, zeker indien ze in grote getallen aanwezig zijn, flink wat overlast veroorzaken.

Door het lawaai, de zure uitwerpselen op bijvoorbeeld jouw bouwproject, ander ongedierte aantrekken,… zijn deze beesten niet wenselijk op jouw bedrijf, bij jou thuis of in jouw gemeente. 

Falconers@Work stoelt op ruim 20 jaar ervaring in het ecologisch en discreet bestrijden van overlast en heeft haar ervaring door de jaren heen uitgebouwd dankzij verschillende, diverse projecten in België en Nederland.

Hoe lossen wij je probleem op?

Vogelnetten, pinnen, draden of vallen.

Vogelwering door middel van een duivennet, ofwel een vogelnet, is de perfecte manier om van jouw vogelproblemen verleden tijd te maken. Het duivennet werpt een fysieke barrière op tegen binnendringende vogels en voorkomt dat de vogels kunnen terugkeren naar hun favoriete nestel- of slaapplaats. Het systeem bestaat uit een UV- en vochtbestendig net dat in een kader van geplastificeerde staalkabels wordt gespannen tussen gebouwen en vóór openingen.

Falconers@Work beschikt over vogelnetten in alle maten en kleuren: er past er altijd wel één bij je gebouw, zodat het praktisch onzichtbaar is. We snijden het vogelnet op maat en brengen het aan op het totale probleemgebied, zoals luifels, overkappingen, bruggen, en andere schuilplaatsen van de vogels die overlast bezorgen. De professioneel geplaatste duivennetten vormen een onmiddellijke, effectieve en discrete oplossing om vogels van jouw gebouw te weren.

Neem contact op met ons

Duivenpinnen, ook wel duivenstrips of vogelpinnen genoemd, zijn een discrete en veelzijdige manier om overlast van duiven en andere vogels te voorkomen. Duiven en andere vogels, indien talrijk aanwezig, kunnen je al snel een hele hoop geld kosten aan schoonmaak- en onderhoudskosten. Mogelijk vormen ze ook een gevaar voor de gezondheid van je werknemers en klanten. Duivenpinnen zijn dan ook de ideale oplossing om duiven en andere vogels te weren van jouw pand. 

Het systeem bestaat uit kunststofstroken met fijne, rechtopstaande, stalen pinnen die door ons geplaatst worden met speciale siliconen. Zo’n pinnen worden vooral gebruikt voor onregelmatige oppervlakken waar niet kan geboord worden. Het is discreet en veelzijdig aangezien het geplaatst kan worden op bijna elk onderdeel van een gebouw, zoals richels, veiligheidscamera’s, lichten, schoorstenen en dakgoten. De kunststof stroken met roestvrijstalen pinnen verhinderen dat vogels er neerstrijken. Dit type duivenwering heeft als voornaamste voordelen dat we dit snel én kostenefficiënt installeren. 

Het systeem maakt dat je gebouw er steeds verzorgd uitziet en dat je klanten en personeel niet gehinderd worden door lawaai of onhygiënische uitwerpselen. Op lange termijn spaar je massa’s reinigingskosten uit en je hebt bovendien XX jaar garantie op de gebruikte materialen. Zo ben je voor een heel aantal jaren gerust.  

Neem contact op met ons

Wil je niet meer dat duiven en andere vogels op je gebouw en andere eigendommen neerstrijken en zo je gebouw met hun uitwerpselen bevuilen? Dankzij vogeldraden verdwijnt de vogeloverlast als sneeuw voor de zon. Duiven, meeuwen en andere vogels kunnen op die manier niet meer landen op je gebouw. De draden kunnen geplaatst worden op zo goed als elk onderdeel van jouw gebouw waar vogels graag gaan zitten, zoals richels, vensterbanken, ballustrades en dakgoten. Als je er genoeg van hebt dat vogels je gebouwen bevuilen dan is spandraad de oplossing voor jou.

Het uiterst efficiënte draadsysteem voor vogelbestrijding bestaat uit roestvrijstalen veren en met nylon omhulde draden die strak aangespannen worden tussen paaltjes van roestvrij staal. Het is zo discreet dat het bijna niet zichtbaar is. Het kan aangebracht worden op de meeste buitenoppervlakken, waardoor ziektedragende vogels niet meer kunnen landen. De draden zijn zo dun dat vogels er geen houvast op hebben en zo op richels en balkons geen vuile, gevaarlijke uitwerpselen meer kunnen achterlaten. Bespaar op schoonmaak- en onderhoudskosten, bescherm jouw werknemers en klanten en houd jouw eigendom in uitstekende staat.

Neem contact op met ons

Heb jij problemen met duiven die je bedrijf binnenglippen, je gevel of trottoir met hun uitwerpselen bevuilen of zich nestelen op jouw bedrijfspand? En heb je al alles geprobeerd om ze weg te houden. Reken op het duiven vangprogramma van Falconers@Work om van jouw duivenprobleem verleden tijd te maken. 

Met het vangprogramma worden de duiven op humane wijze gevangen in speciale vangkooien. Het vangen wordt discreet uitgevoerd, uit het zicht van jouw klanten en jouw medewerkers. Eventueel onbedoeld gevangen vogels worden ongedeerd vrijgelaten. Door de duiven te vangen, in plaats van duivenwering aan te brengen, voorkom je dat de duiven een ander gedeelte van jouw pand uitzoeken om te zitten en hun nest te bouwen.

Neem contact op met ons

Overlastbestrijding: verjagen van duiven
Duiven
Overlastbestrijding: verjagen van meeuwen
Meeuwen
Overlastbestrijding: verjagen van kraaien
Kraaien
Overlastbestrijding: verjagen van kauwen
Kauwen
Overlastbestrijding: verjagen van eksters
Eksters
Al overtuigd?

Maak komaf met dieren die overlast bezorgen.

Falconers@Work biedt ook totaaloplossingen voor het verjagen van knaagdieren zoals konijnen, hazen, ratten en muizen.

Hoe gaan wij te werk?

De leidraad om ongedierte te bestrijden.

Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van je gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenwering systeem wordt aangebracht.

Het is essentieel om het juiste type duivenwering te kunnen kiezen. Met onze kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels maakt Falconers@Work een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar duiven neerstrijken en beslissen wij ook in functie van de grootte van de vogelpopulatie die aanwezig is.

Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen vogels.

1. Inspectie

Alles start met een plaatsbezoek waarbij we de basis voor jouw effectief preventieplan leggen. We brengen de kenmerken van het gebouw (ook rekening houdend met eventueel historische aspecten) in kaart, maar ook de grootte van de populatie om een gepaste oplossing te kunnen formuleren. Dit garandeert een efficiënt en duurzaam resultaat.

2. Service

Kort en bondig: wij lossen jouw probleem op. Steeds met respect voor mens, dier en natuur. En bovendien veilig. Het preventieplan dient als basis om de meest efficiënte oplossing te realiseren. Reken op de ervaring & expertise van Falconers@Work. We werken bovendien samen met een ruim netwerk van partners om een totaaloplossing te garanderen.

3. Opvolging

Ook na het uitvoeren van het preventieplan, reken je nog steeds op Falconers@Work. Je krijgt steeds 10 jaar garantie (gewone slijtage). Ook als er toch nog issues na het traject optreden, staan wij paraat om je verder te helpen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Geen fan van deze methode?

Schakel de natuurlijke vijand in.

Referenties

Enkele van onze tevreden klanten.