Last van meeuwen?

Wij verjagen op een ecologische manier meeuwen

Falconers@Work

Meeuwen veroorzaken enorm veel lawaai en overlast...

En dat is allesbehalve aangenaam… Meeuwen zitten zeker niet alleen maar in de kustgebieden van België en Nederland. Ze trekken al jaren het binnenland in en veroorzaken ook daar heel wat overlast. Meeuwen pikken vuilniszakken kapot, vervuilen en beschadigen gevels, vensterbanken, trottoirs en auto’s met hun uitwerpselen en veroorzaken geluidsoverlast door hun gekrijs. Veel horecagelegenheden ondervinden enorme hinder van meeuwen aangezien ze op zoek zijn naar gemakkelijk voedsel.

Er bestaan verschillende methoden om meeuwen te verjagen. Het is van belang ervoor te zorgen dat de meeuwen niet kunnen nestelen op en rondom je woning, je gemeente of je bedrijfspand. Falconers@Work staat je bij om de geschikte methode te bepalen om voorgoed gedaan te maken met de overlast die meeuwen je bezorgen.

Methoden

Hoe lossen wij jouw probleem op?

Overlast van Vogels bestrijden met Vogelpinnen in Antwerpen & Brussel

Vogelpinnen

Het pinnensysteem, ofwel vogel- / duivenpinnen, bestaat uit elementen die zo onzichtbaar mogelijk op de ondergrond worden aangebracht en zo het landen en rusten van duiven verhinderen.

Overlast van Vogels bestrijden met Vogelnetten in Antwerpen & Brussel

Vogelnetten

Vogelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen, hangars, open opslagplaatsen en voorkomen nestelgedrag. Maar ook voor balkons kunnen deze netten een goede oplossing zijn.

Overlast van Vogels bestrijden met Vogeldraad in Antwerpen & Brussel

Vogeldraad

Dit draadsysteem bestaat uit RVS-draden die vogels een onaangenaam (en onschadelijk) gevoel geven waardoor ze direct wegvliegen. Veelal toegepast op daken, dakranden maar ook vensterbanken.

Overlast van Vogels bestrijden met Pulssystemen of Shocksystemen in Antwerpen & Brussel

Puls / Shock

Een pulssysteem, bestaat uit een tweetal staven vlak bij elkaar. Wanneer er duiven of andere vogels landen, raken zijn poten beide staven en krijgen ze heel kleine stroomstootjes waardoor ze er niet meer landen.

Overlast van Vogels bestrijden met Laserstralen in Antwerpen & Brussel

Laserstralen

Dit toestel bestaat uit volautomatische laserbundel die zowel horizontaal als verticaal laserstralen doet bewegen. Deze stralen vinden vogels extreem vervelend. Zij zien het als een natuurlijke vijand waardoor ze verdwijnen.

Op een discrete en doeltreffende manier helpen we jou van meeuwenoverlast af

Hoe gaan wij te werk?

De leidraad om meeuwen te verjagen

Er zijn verschillende methodes om meeuwen weg te houden van je gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste vogelwering systeem wordt aangebracht.

Het is essentieel om het juiste type vogelwering te kunnen kiezen. Met onze kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de meeuwen maakt Falconers@Work een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar meeuwen neerstrijken en beslissen wij ook in functie van de grootte van de vogelpopulatie die aanwezig is.

Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen meeuwen.

1. Inspectie

Alles start met een plaatsbezoek waarbij we de basis voor jouw effectief preventieplan leggen. We brengen de kenmerken van het gebouw (ook rekening houdend met eventueel historische aspecten) in kaart, maar ook de grootte van de populatie om een gepaste oplossing te kunnen formuleren. Dit garandeert een efficiënt en duurzaam resultaat.

2. Service

Kort en bondig: wij lossen jouw probleem op. Steeds met respect voor mens, dier en natuur. En bovendien veilig. Het preventieplan dient als basis om de meest efficiënte oplossing te realiseren. Reken op de ervaring & expertise van Falconers@Work. We werken bovendien samen met een ruim netwerk van partners om een totaaloplossing te garanderen.

3. Opvolging

Ook na het uitvoeren van het preventieplan, reken je nog steeds op Falconers@Work. Je krijgt steeds 10 jaar garantie (gewone slijtage). Ook als er toch nog issues na het traject optreden, staan wij paraat om je verder te helpen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Voorkom risico's die meeuwen met zich meebrengen

Onze diensten

Ecologisch, verantwoordelijk & effectief vogels verjagen.