Falconers@Work
Verwilderde duiven zorgen voor flink wat overlast...
En dat is erg vervelend. Niet alleen zijn de uitwerpselen van duiven vervuilend, ze kunnen ook ziektes verspreiden zoals Salmonella. Duivennesten zijn een broedplaats voor honderden insecten en bacteriën. Duiven hebben hierdoor grote gevolgen voor gebouwen, auto’s en de gezondheid van jouw bezoekers of werknemers. In grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam, is veel overlast van duiven. Maar ze trekken ook vaak naar je woning, je gemeente of je bedrijf. Dat is lastig natuurlijk…
Falconers@Work verjaagt duiven op een ecologische manier. Het tijdig bestrijden van duiven is erg belangrijk om (reputatie)schade, gezondheisrisico’s en hoge kosten als gevolg van duivenoverlast te voorkomen. Reken op Falconers@Work voor een professionele en diervriendelijke verwering van duiven.
Duiven onder je zonnepanelen?
Duurzame vogelwering om duiven onder jouw zonnepanelen te bestrijden.
Methoden
Voor elke situatie een oplossing om duiven te verjagen
Vogelpinnen
Het pinnensysteem, ofwel vogel- / duivenpinnen, bestaat uit elementen die zo onzichtbaar mogelijk op de ondergrond worden aangebracht en zo het landen en rusten van duiven verhinderen.
- Geschikt voor matig bezocht landings- en rustplaatsen
- Sterke materialen zodat vogels niet kunnen neerstrijken
- Veelzijdig - kan op verschillende oppervlakten gemonteerd worden
- Diervriendelijk - de duiven lopen nooit verwondingen op
Vogelnetten
Vogelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen, hangars, open opslagplaatsen en voorkomen nestelgedrag. Maar ook voor balkons kunnen deze netten een goede oplossing zijn.
- Doeltreffend voor zeer grote plagen
- Sterke materialen die grote oppervlakten kunnen dichtmaken
- Veelzijdig - kan op verschillende manieren gemonteerd worden
- Diervriendelijk - de duiven lopen nooit verwondingen op
Bird Blocker
De clips van BirdBlocker onder je zonnepanelen zorgen ervoor dat elk hoekje en kantje wordt beschermd tegen vogels. Zo kunnen er geen duiven, kraaien of kauwen meer onder nestelen.
- Zéér doeltreffend voor het verjagen van vogels
- Handig clipsysteem waarmee je elke hoek kan dichtmaken
- Veelzijdig - kan op verschillende manieren gemonteerd worden
- Niet schroeven of boren, dus behoud van uw garantie op de panelen
Vogeldraad
Dit draadsysteem bestaat uit RVS-draden die vogels een onaangenaam (en onschadelijk) gevoel geven waardoor ze direct wegvliegen. Veelal toegepast op daken, dakranden maar ook vensterbanken.
- Draden beletten vogels om te landen op vensterbanken en richels
- Veelzijdig - kan op verschillende oppervlakten gemonteerd worden
- Diervriendelijk - de duiven lopen nooit verwondingen op
Puls / Shock
Een pulssysteem, bestaat uit een tweetal staven vlak bij elkaar. Wanneer er duiven of andere vogels landen, raken zijn poten beide staven en krijgen ze heel kleine stroomstootjes waardoor ze er niet meer landen.
- Geeft een lichte elektrische schok om te voorkomen dat ze blijven
- Discreet - de pulsstaven zijn zo goed als onzichtbaar
- Veelzijdig - geschikt voor alle soorten gebouwen
- Diervriendelijk - de duiven lopen geen verwondingen op
Op een discrete en doeltreffende manier helpen we jou van duivenoverlast af
De leidraad om duiven te verjagen
Er zijn verschillende methodes om duiven weg te houden van je gebouw. Daarom is het belangrijk om een goede voorstudie te doen om er zeker van te zijn dat het juiste duivenwering systeem wordt aangebracht.
Het is essentieel om het juiste type duivenwering te kunnen kiezen. Met onze kennis van de gedragspatronen en de leefwijze van de vogels maakt Falconers@Work een verschil tussen nestplaatsen en plaatsen waar duiven neerstrijken en beslissen wij ook in functie van de grootte van de vogelpopulatie die aanwezig is.
Al deze aspecten worden in overweging genomen voor het opstellen van een op maat gemaakt preventieplan tegen vogels.
1. Inspectie
Alles start met een plaatsbezoek waarbij we de basis voor jouw effectief preventieplan leggen. We brengen de kenmerken van het gebouw (ook rekening houdend met eventueel historische aspecten) in kaart, maar ook de grootte van de populatie om een gepaste oplossing te kunnen formuleren. Dit garandeert een efficiënt en duurzaam resultaat.
2. Service
Kort en bondig: wij lossen jouw probleem op. Steeds met respect voor mens, dier en natuur. En bovendien veilig. Het preventieplan dient als basis om de meest efficiënte oplossing te realiseren. Reken op de ervaring & expertise van Falconers@Work. We werken bovendien samen met een ruim netwerk van partners om een totaaloplossing te garanderen.
3. Opvolging
Ook na het uitvoeren van het preventieplan, reken je nog steeds op Falconers@Work. Je krijgt steeds 10 jaar garantie (gewone slijtage). Ook als er toch nog issues na het traject optreden, staan wij paraat om je verder te helpen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.
Voorkom risico's die duiven met zich meebrengen
Wat voor risico's brengen duiven met zich mee?
- Duivenpoep
Eén enkele duif produceert gemiddeld 14 kilo aan uitwerpselen per jaar. Duivenpoep geeft het pand en de omgeving een onsmakelijk aanzien. Daarbij zijn de uitwerpselen ook schadelijk voor de bouwkundige staat van gebouwen. Het zuur in de uitwerpselen veroorzaakt mogelijk onherstelbare schade aan onder andere voegwerk, steen, beton en verflagen. Gebouwen gemaakt van kalksteen of zandsteen zijn het meest gevoelig voor de gevolgen van deze zuren. Ook leiden de uitwerpselen van duiven tot corrosie van daken. Jaarlijks worden miljoenen euro’s uitgegeven aan het schoonmaken en herstellen van panden aangetast door duivenpoep.
- Duivennesten
Ook duivennesten veroorzaken aanzienlijke schade aan gebouwen. Duiven planten zich het gehele jaar door voort, waardoor ze op ieder moment van het jaar op zoek zijn naar nestgelegenheid. Duiven kiezen bij voorkeur leegstaande panden uit om hun nest in te bouwen. Via een gebroken ruit of een loszittende dakpan komen ze binnen. Maar ook als een pand in gebruik is weten duiven een geschikte plek te vinden voor hun nest. Denk hierbij aan goten, schoorstenen en richels. Regenpijpen, goten en afvoeren kunnen verstopt raken door de nesten en waterschade veroorzaken. Duiven bouwen hun nest daarnaast regelmatig in het buitendeel van de airconditioning of in schoorstenen, waardoor deze verstopt raken.
- Ziektes
Duiven en andere vogels kunnen verschillende bacteriën, virussen en schimmels met zich meedragen. Als mensen met de duiven in aanraking komen, kunnen deze ziekteverwekkers overgedragen worden op mensen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door inademing, wat kan leiden tot longziekten zoals de papegaaienziekte. Daarnaast kunnen opgedroogde uitwerpselen, veren en huidschilfers van duiven allergieën veroorzaken, wat kan leiden tot ziektes zoals astma en een duivenmelkerlong. Ook dragen duiven vaak verschillende parasieten, zoals bloedluis, bij zich.