Overlastbestrijding met roofvogels

Schakel de natuurlijke vijand in om vogels te verjagen

Falconers@Work

Vogels of knaagdieren verjagen met roofvogels.

Vaak bekijk je duiven, meeuwen, kraaien, kauwen,… niet als ongedierte. Toch kunnen ze in een welbepaalde context en zeker als ze talrijk aanwezig zijn, flink wat overlast veroorzaken.

Ze maken enorm veel lawaai, bevuilen je bouwproject met zure uitwerpselen en veroorzaken gevaarlijke situaties. Bovendien ogen uitwerpselen op façades en trottoirs niet netjes. Of misschien kampt jouw bedrijf met een populatie aan knaagdieren zoals konijnen of hazen die jouw gronden omwoelen.

Falconers@Work beschikt over jarenlange ervaring in overlastbestrijding door middel van valkerij. Zo heeft Pim jarenlang gewerkt op het stort van Antwerpen om daar de meeuwen, kraaien en kauwen weg te jagen met behulp van zijn roofvogels. 

Hoe lossen wij jouw probleem op?

Wij komen frequent langs met onze roofvogels.

 Overlast bestrijden met roofvogels is een enorm effectieve methode. Zo ga je op ecologisch verantwoorde manier de strijd aan met duiven en andere vogels. Let wel, zolang de duiven en andere vogelsoorten nog graag op je terrein vertoeven, blijft een regelmatige passage van onze roofvogel noodzakelijk om tot een duurzaam resultaat te komen. 

Door een blijvende dreiging van een natuurlijke vijand herstelt de hiërarchie zich en zoeken de vogels andere contreien op. Toch vraagt het bestrijden van overlast met roofvogels een zeer specifieke techniek. Reken daarom op de ervaring en expertise waarvoor Falconers @ Work staat. 

Woestijnbuizerd overlastbestrijding
Woestijnbuizerd
Slechtvalk overlastbestrijding
Slechtvalk
Havik overlastbestrijding
Havik
Wat is Valkerij?

Een eeuwenoud beroep.

Valkerij kent zijn oorsprong al van in de Oudheid. Volgens sommige bronnen zou dit zelfs 3000-4000 jaar oud zijn.

De Arte Venandi Cum Avibus – De kunst om met roofvogels te jagen.
Valkerij is de kunst van het vangen en africhten van een roofvogel met als doel er mee te jagen. Het unieke van deze sport is dat de roofvogel, een wild dier, ten alle tijden centraal staat.

De valkenier kan en moet zijn roofvogel helpen tijdens de jacht maar hij blijft ‘slechts’ een toeschouwer van de actie. Roofvogels zijn en blijven de echte spelers.

Dat maakt dit beroep ook zo fascinerend. De mogelijkheid om een band van wederzijds respect en vertrouwen op te bouwen met een wild dier is onbetaalbaar.

falcon 2932053 1920
De goede keuze

Voordelen aan overlastbestrijding met roofvogels.

Milieuvriendelijk

Kies voor een natuurlijke oplossing. Door de aanwezigheid van roofvogels herstelt de natuurlijke hiërarchie zich en kiezen de duiven en andere vogelsoorten het hazenpad naar andere oorden. Ook gebruiken we geen vergif en beschadigen we dus ook de duivenpopulatie niet. De meest ecologische oplossing voor jouw probleem.

Duurzaam resultaat

Het is een best intensief traject om op regelmatige basis een roofvogel aanwezig te hebben op jouw site. Maar dit garandeert wel een permanent en duurzaam resultaat waar je ongetwijfeld tevreden over bent.

De meest ecologische oplossing

Schakel onze roofvogels in om overlast te bestrijden.

Referenties

Enkele van onze tevreden klanten.