Everconstruct

Plaatsen van duivenpinnen.

Probleem

Duiven hadden hun ideale woonplek gevonden

Duiven hadden aan het achterliggende gebouw in de winkelstraat van Turnhout de ideale woonplek gevonden. Vele ramen en deuren stonden namelijk jarenlang open en zo werd het gebouw stilletjes aan omgedoopt tot een echte duiventil. Maar op de beneden verdieping is een bekende kledingwinkel gevestigd, die hadden enorm veel overlast door de duiven. Niet alleen door hun aanwezigheid, maar ook omwille van het geluid dat ze maken, de hygiëne- en reuk overlast door de dikke lagen van uitwerpselen die op de vloer van het gebouw lagen.

Oplossing

Duivenpinnen op het dak plaatsen

Voor dit probleem was er maar één oplossing mogelijk, namelijk het dicht maken van alle gaten langs waar de duiven binnen konden in het huis en het zo onmogelijk maken om nog terug te komen.

In samenwerking met een professioneel kuisbedrijf, ook uit Turnhout, hebben we ervoor gezorgd dat de duiven geen toegang meer krijgen in en rond het gebouw. Het kuisbedrijf heeft in de eerste plaats het gebouw van onder tot boven gereinigd en ontsmet en wij van Falconers@Work hebben er voor gezorgd dat de duiven niet meer binnen kunnen door duivenpinnen op het dak en in de dakgoten te plaatsen. Bovendien hebben we voor een aantal ramen ook vogelnetten geplaatst.

Resultaat

Duiven zijn op zoek naar een andere woonplek

Na onze tussenkomst is het gebouw helemaal vrijwaart van duiven. Ze hebben geen enkele manier gevonden om terug in het gebouw te geraken. De klant was hierdoor super tevreden en de kledingwinkel al zeker, hun stoep is vanaf nu uitwerpsel-vrij en ze hebben geen geurhinder meer van de duiven.

Fotoalbum

Ons project in enkele beelden

Vorige slide
Volgende slide

Ook last van duiven op je dak?

Referenties

Ontdek onze andere projecten