Belgian Chocolate Group

Hangen van duivennetten en plaatsen van duivenpinnen.

Probleem

Spreeuwen en mussen onder het dak

Spreeuwen en mussen maakten nesten onder de overkappingen van de laad- en loskades. Aangezien the Belgian Chocolate Group een bedrijf is dat voedingswaren maakt, is het vanzelfsprekend dat overlast van vogels en uitwerpselen ervan absoluut niet getolereerd worden. Hygiëne gaat bij BCG boven alles. Hiervoor moesten ze regelmatig een bedrijf inhuren om alles weer te reinigen, wat natuurlijk steeds immens duur was. Maar als het bedrijf hier geen maatregelen tegen trof, kon het problemen krijgen met het voedselagentschap. Tijd voor een permanentere oplossing..

Oplossing

Vogelpinnen plaatsen onder de dakoverkappingen

Tijdens een bezoek ter plaatse hebben we voorgeteld om het probleem met vogelweringsnetten en vogelpinnen op te lossen.
Na goedkeuring van onze scherpe offerte voor het plaatsen van de vogelpinnen hebben we een datum vastgelegd om te starten met de werken. BCG zorgde zelf voor een hoogwerker aangezien de dakspanten zich op 10m hoogte bevonden en dan is een hoogwerker wel heel aangenaam om mee te werken. Aangezien wij de juiste certificaten hebben om hier mee te werken, is dat geen probleem voor ons. Na het bevestigen van een kabel rondom de structuren van het gebouw, konden we de netten bevestigen. Dit is niet altijd een eenvoudige taak en zeker niet als de netten 10m bij 10m waren. Maar het resultaat mag er zijn.

Resultaat

Geen vogelnesten meer, de hygiëne blijft gegarandeerd

We hebben kunnen realiseren dat de spreeuwen en mussen geen nesten meer kunnen komen maken op de site van Belgian Chocolate Group in Herentals. Het bedrijf zelf is enorm tevreden met het resultaat, dat een eenmalige kost was, maar wel een permanent resultaat biedt.

Fotoalbum

Ons project in enkele beelden.

Vorige slide
Volgende slide

Ook last van spreeuwen en mussen onder je dak?

Referenties

Ontdek onze andere projecten