Proef van de Valkerij

Tijdelijk niet beschikbaar omwille van Corona.

Proef van de Valkerij

Leer je graag meer bij over de ambacht van de valkerij?

Proef van de valkerij dankzij deze beklijvende workshop! Je krijgt een theoretische basis over de roofvogels en hoe je met de dieren omgaat. Daarna neem je de handschoen op en kom je oog in oog te staan met de roofvogels. Een onvergetelijke ervaring die je een herinnering om te koesteren oplevert. De kers op jouw taart is dan ook het vliegen met de roofvogel vanaf je handschoen. Kicken in een groene omgeving met een roofvogel op je hand.

Deze workshop organiseren is heel het jaar door mogelijk.

Programma

Jouw avond met de roofvogels in een notendop.

Valkeniers Pim & Cindy staan je met raad en daad bij gedurende de ganse avond. Deelnemen kan vanaf 10 jaar.

Onze andere workshops

Keuze tussen nog 2 verschillende workshops.

The hunt opens when the sun sets

De zon gaat onder na een zwoele zomerdag & een prachtig kleurenpalet op de achtergrond in een groene omgeving vormt de perfecte setting voor jouw eerste ontmoeting met de roofvogels. Je krijgt eerst meer informatie over hoe met de vogels om te gaan. Daarna is het aan jou en ga je zelf met de roofvogels vliegen.

(H)Owling at the moonlight

Het is vroeg donker en met het vertrek van de zomervogels naar warmere oorden hebben de uilen de lokale fauna & flora voor hen alleen. Je krijgt eerst een stukje theorie over veiligheid en hoe je correct met de dieren omgaat. Daarna sta je oog in oog met de uil en voor je het weet vliegt je uil van je handschoen naar het fonkelende maanlicht.